Creatieve Muzikanten Gezocht (Utrecht)

Creatieve Muzikanten Gezocht

In Overige Muzikanten Gezocht in Utrecht (Utrecht). Geplaatst door gebruiker op 14-08-2024, 60 keer bekeken.

Ik ben Thijs (19) en woon in Utrecht. Ik zoek muzikanten om een band mee te starten. Zelf speel ik gitaar, kan een beetje zingen en gebruik FL Studio. Ik ben van plan om een muziekopleiding te gaan doen en daar mijn toekomst van te maken. Ik zoek geen specifieke instrumenten, alleen enthousiaste instrumentalisten van rond mijn leeftijd. :)

Ik vind het erg leuk om samen met anderen muziek te maken. Op zichzelf al genoeg reden om een band te starten. Maar daarbovenop heb ik allerlei creatieve ideeën die ik uit zou willen proberen, en zodoende te leren over songwriting/muziekproductie.

Graag wil ik een keer meerdere instrumenten opnemen, om ze digitaal te mixen en arrangeren. En om aan te vullen met effecten en synthesizers om het een uniek geluid te geven.
Ik zal een concreet voorbeeld geven: Ik ben een groot fan van Radiohead, en bij bovenstaand verhaal denk ik aan hun nummer “Paranoid Android”, een nummer bestaande uit:
Een ingewikkeld, maar catchy gitaar tokkeltje. Interessante drums. Veel minimalistische lagen. Synthesizer-achtige geluiden. Sombere en krachtige zang. Een contrasterende afwisseling in energie.
Dat alles vormt een nummer met een perfecte balans van akoestische en elektronische elementen.

Natuurlijk verwacht ik niet meteen een nummer van gelijke kwaliteit te kunnen maken, maar dit zijn elementen die ik in muziek waardeer en waar ik mee aan de slag wil. En wie weet krijgen we het toch voor elkaar om zoiets moois te maken, het is leuk om groot te dromen. :)
Hoewel het misschien zo lijkt, ben ik niet geïnteresseerd om jou aan te sturen om mijn ideeën uit te voeren. Ik hoor graag over jouw ideeën en inspiraties, zodat we op elkaars vindingen kunnen voortbouwen. Dat is namelijk het grote voordeel van samenwerken.

Als dit je aanspreekt, hoor ik het erg graag! Ik vind het leuk om te horen waar je naar op zoek bent, eventueel jouw perspectief op muziek en hoe je onze samenwerking voor je ziet.