Participatiekoor IJmond Noord zoekt nieuwe dirigent! (Heemskerk)

Participatiekoor IJmond Noord zoekt nieuwe dirigent!

In Dirigent Gezocht in Heemskerk (Noord-Holland). Geplaatst door gebruiker hilma@hilmarketing.nl op 16-09-2024, 33 keer bekeken.

Wegens vertrek van onze huidige professionele dirigente, zijn wij per direct op zoek naar een enthousiaste dirigent(e) voor het leiding geven aan ons bijzondere koor en het uitvoeren van een gevarieerd, klassiek georiënteerd kerstconcert met het koor en professioneel orkest!

Wij zijn Participatiekoor IJmond Noord, waar mensen met (en zonder) dementie volwaardig meezingen. Dit is één van de activiteiten van Uitjezorg; IJmond, een nieuwe sociale beweging, voor en door mensen met dementie.

Het koor bestaat uit 30 koorleden. Er zijn twee uitvoeringen geweest in 2024, w.o. het Paasconcert waar delen van de Matthäus Passion van Bach zijn gezongen. Dat kàn. Wie durft het aan om deze dankbare groep te begeleiden? Meer informatie: www.uitjezorgijmond.nl/participatiekoor.

Repertoire
• licht en gevarieerd: klassiek, maar ook uitstapjes naar lichte muziek (pop / wereldmuziek)
• ‘gouwe ouwe’ – maar in kwalitatief goede arrangementen
• tijdens alle repetities is een professionele pianist aanwezig als repetitor

Vanaf medio oktober willen we graag weer (twee) wekelijks repeteren. Aantal: ca 8x. Wij repeteren liefst 's avonds in Heemskerk. Maar tijd en dagen zijn nog geheel flexibel.

Wij zijn op zoek naar iemand die:
• in het bezit is van een (semi)professionele opleiding in zang- en/of koordirectie.
• aandacht heeft voor zangtechniek en presentatie.
• duidelijk is en met flair & aandacht voor de doelgroep leiding geeft.
• een selectie maakt. Er is (her)bruikbaar kerstrepertoire aanwezig die al voor het Holland Symfonie Orkest is gearrangeerd.
Basisfinanciering vanuit het Lang leven Kunst Fonds is al toegezegd voor het inhuren van de dirigent en repetitor, alsook voor de ondersteuning van het HSO. Honorering van de dirigent is op basis van opleiding en ervaring, met de adviestarieven van Koornetwerk NL als uitgangspunt.

Stuur korte motivatie/CV naar Audrey Tuin op info@uitjezorgijmond.nl of bel haar 0251-207029!

We kijken uit naar je reactie!