Ervaren Bassist zoekt vette Band (Groningen)

Ervaren Bassist zoekt vette Band

In Bassist Zoekt Band in Groningen (Groningen). Geplaatst door gebruiker vbchaos op 16-09-2024, 45 keer bekeken.

Ik ben al ruime tijd als muzikant in en om Groningen actief. Tussen 2010 en 2016 was ik als medeoprichter de bassist van de hardrockband FEARIUM. Daarvoor heb ik, nog in mijn thuisland Duitsland, veel ervaring opgedaan als bassist van de alternativerock band LAST FLOOR RIGHT. Sinds 2017 ben ik lid geweest van meerdere projecten, o.a. funk, soul, salsa/latin, punk, rock...
Ook sinds 2017 ben ik fulltime frontman/vocalist van het Groningse BreakpointNine (finalist PopGroningen 2020).
Ik heb ruim ervaring in de muziek en erg veel zin om weer lid te zijn van een vaste band waar ik bas kan spelen. Daarnaast breng ik natuurlijk ook graag mijn stem in voor backings of tweede zanglijnen. Omdat ik al de frontman ben in een ander band wil ik als bassist liever niet de lead-vocals op me nemen.
Ik heb mijn eigen gear en rijbewijs, heb vaak en veel op podia gestaan. Ik ben, niet geheel verassend, vooral in rock en metal thuis, maar ik hou ook van tight-funky grooves. Mijn grootste inspiratie is Steve Harris (Iron Maiden), en ik ben een bassist die zich niet beperkt tot root-notes en de laagste 5 frets.
Ik zoek in principe geen coverband (behalve dan dat de band een behoorlijk eigenwijs concept heeft) en speel het liefst bij een band waar een eigen(wijs) stijl aan zit.
Optredens vind ik belangrijk, maar het gaat mij nog meer dan dat om een gezellige sfeer en het plezier om samen geweldige muziek te maken


https://open.spotify.com/track/1SAM6fbxIeZzhi8SWErDk7?si=57312abf283c47c3
https://open.spotify.com/track/3NEDvgq9w9VMlNqsWQPKnj?si=3c801ef63c6a4a5b

Regio: Liefst in stad Groningen, maar een beetje daaromtoe mag ook

Leeftijdscategorie: 30 tot 40 jaar

Fearium live in het pleintje