Update cookies preferences

Prog bassist gezocht (Utrecht)

Prog bassist gezocht

In Bassist Gezocht in Utrecht (Utrecht). Geplaatst door gebruiker Quivermore op 17-08-2024, 205 keer bekeken.

Quivermore zoekt bassist(e)

Hoi! Leuk dat je onze advertentie bekijkt! Wij zijn op zoek naar een bassist(e) om onze band weer compleet te maken. Onze band bestaat uit maar liefst 2 leden: gitarist Herman (59) en drummer Bas (40). De afgelopen jaren hebben wij geen bassist gehad, maar we beginnen het nu weer te missen!

Wij spelen instrumentale progressieve rock/metal. Beste te vergelijken met wanneer je Rush, Dream Theater en Opeth in een mixer gooit; geen lange nummers van 10 minuten (of langer), wel lekker “heukie beukie” met stevige partijen en afwisseling. In 2014 hebben wij een album opgenomen en de afgelopen tijd zijn wij bezig met nieuwe nummers te schrijven. Het album kun je o.a. vinden op Spotify, Apple en Amazon (Quivermore – Throck) en is daar te beluisteren.

Wij oefenen eens in de twee weken op vrijdagmiddag in een oefenruimte in Den Dolder. Voordeel van de vrijdagmiddag ten opzichte van in de avond is dat we meer energie hebben en mooi voor het avondeten weer thuis zijn! Belangrijk is dus wel dat je ook op die vrijdagmiddag aanwezig kunt zijn (wij hebben dat met werkschema’s kunnen regelen).

Daarnaast natuurlijk belangrijk dat je houdt van stevigere muziek en je ook in oneven maten kunt spelen. Wees gerust, we maken niet zo gek als Frank Zappa of Dream Theater met stukken in 19/16 gevolgd door polyritmische polka in 9/8 en afwisselend 11/16. Wel dat er soms stiekem een 8e of kwartnoot ergens achter wordt geplakt om ons scherp te houden. Het niveau waarop je speelt maakt ons niet veel uit; jong of oud, net begonnen of al lang spelend… als je mee kunt spelen zijn wij blij!

En ook het onvermijdelijke onderwerp wat vaak ter sprake komt: optredens. We maken deze muziek omdat wij er zelf een ongelofelijke kick van krijgen! Niet omdat we de wereld willen veroveren o.i.d., wat eerlijk gezegd ook erg lastig is met onze muziek. We treden dus niet op.

Lijkt het je wat? Stuur ons een mailtje, stel je kort voor en wat je aanspreekt en wie weet tot snel!

Quivermore - Throck! Album teaser